boodschappen-besparen
Geld besparen op boodschappen

De gemiddelde leestijd voor dit euro besparen artikel is 2 min

Geld besparen op uw boodschappen, ook u kunt het. Hoe? Met de handige geld bespaar tips van EuroBesparen.nl bespaar jij een hoop op je dagelijkse boodschappen.

Door zoveel als dat je budget toelaat te kopen wat in de aanbieding is, is de slimste manier van goedkoop inkopen doen. Vooral als je dit ook nog kunt doen op een langere termijn basis. Is er een product wat jij elke week of maand op je boodschappenlijst moet zetten in de aanbieding overweeg dan eens om een meervoud van dit product te kopen. Door deze manier van slim inkopen heb jij dit product voor de volgende maand al in huis waardoor je al geld bespaart.

Ook zijn er vaker dezelfde producten in de aanbieding bij winkels in een tijdsbestek. Weet jij dat er producten bijvoorbeeld om de 3 maanden in de aanbieding zijn overweeg dan eens voor 3 maanden dit product mee te nemen. Let hierbij natuurlijk wel op de houdbaarheid van de producten. Weet jij bijvoorbeeld dat het WC-papier, verzorgingsproducten, schoonmaakmiddelen of diepvriesproducten in een bepaald tijdsbestek in de aanbieding is neem dit dat mee totdat de volgende aanbieding. Koop hierbij wel alleen producten die je normaal ook altijd gebruikt. Als je zp bijvoorbeeld een half jaar vooruit denkt bespaar jij veel geld op jaarbasis.

Op de website van Reclamefolder.nl kun je makkelijk alle reclames in de gaten houden. Wil je gebruik maken van een handige vergelijkwebsite voor supermarkt producten kun je ook eens deze website van superscanner.nl bekijken.

Door bovenstaande methode actief toe te passen kan een gemiddeld gezin al gauw €300 euro per jaar besparen. Bij grotere gezinnen kan dit oplopen tot wel 1000 euro per jaar.

 

tip

Zelf eten bereiden is in de meeste gevallen het goedkoopste en ook nog eens gezonder. Het bezoekje aan de snackbar of pizzaria kan je al snel honderden euro’s per jaar besparen. Haal jij 1 keer per week pizza of patat overweeg deze dan eens zelf te frituren of af te bakken. Dit is veel goedkoper per jaar en ook direct merkbaar in je portemonnee. Ook kant en klaar maaltijden zijn vaker duurder dan dat je zelf kookt.

tip

Verse groente en fruit is vaker goedkoper dan al schoongemaakte en of gesneden producten. Ook een groente in een pot is vaker in verhouding duurder dan een verse groente. Besteed jij iets meer tijd aan het bereiden van je eten kan je per jaar weer een respectievelijk bedrag besparen.

tip

Het meememen van teveel geld brengt je al snel in de verleiding, Stel voor je naar de supermarkt vertrekt een boodschappenlijst samen en neem dan ook alleen deze producten mee. Bereken je budget en neem dan ook niet al teveel extra geld mee. Op deze manier kom je niet in de verleiding want wat je niet bij je hebt kun je ook niet uitgeven.

tip

Heb jij moeilijkheden met pinnen en binnen het budget blijven? Pin dan elke week je huishoudgeld en laat je pinpas verder thuis. Ga ook niet over je eigen gesteld budget en houd je aan de gouden regel, Op=Op.

Wil jij graag meer boodschappen bespaartips lezen? Kijk dan snel eens naar ons boodschappen bespaartips lijst.

Goedkoop boodschappen doen is minder makkelijk dan dat het lijkt. Met bovenstaande tips gaat het al een stuk beter. Heb jij nog tips om te besparen op de dagelijkse boodschappen deel het met ons hieronder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER