sinterklaas-budget-december
sinterklaas-budget-december

De gemiddelde leestijd voor dit euro besparen artikel is 4 min

Al geruime tijd voordat het sinterklaas of kerstmis is zijn de winkels al gevuld met lekkernijen, versieringen en cadeautjes. Ook heeft de ene winkelier zijn winkel nog meer uitgedost dan de ander waardoor dit altijd een heel gezellige tijd is. Het zijn dure maanden de decembermaanden al helemaal als jij het ook nog moet overleven met een klein budget.

Sinterklaas en Kerstmis volgen elkaar al snel in december. Tijdens deze feestdagen willen we onze kinderen zeker niet teleurstellen. Tijdens deze feestdagen wil je ze eens lekker kunnen verwennen en zeker niet dat ze iets moeten missen ten opzichte van vriendjes met ouders met een groter budget. Echter om dit te kunnen realiseren zul je al vroeg moeten beginnen geld aan de kant leggen om ook jou kinderen een fijne sinterklaas en kerstmis te gunnen.

Hoe pak je dit aan?

Ik hoor het je al denken “Hoe pak ik dit aan”. Door een plan op te stellen kom je al heel ver. Krijg jij mensen op visite tijdens de feestdagen is het vaak heel fijn hier halverwege het jaar al steeds kleine bedragen aan de kant te zetten. Ook kun je afspreken bijvoorbeeld bij vrienden of kennissen de sinterklaas en of kerstmis door te brengen. Op deze manier bespaar je maximaal op je budget door in de kosten te delen en vantevoren aan te geven dat je maar een klein budget te besteden hebt. En misschien dat de gastheer of vrouw van de avond dit wel geheel zelf verzorgt. Kijk of je al ruim van te voren met mensen afspraken kunt maken zodat je dit in je toch al kleine budget kunt inpassen.

Pakjesavond en cadeautips met een klein budget

Door aanbieidingen van winkels goed in de gaten te houden het gehele jaar door kan je al gauw tientallen euro’s besparen. Meld je aan voor nieuwsbrieven van winkels waar je vaker koopt zodat je geen aanbiedingen hoeft te missen. Bekijk ook eens vergelijk websites op internet als je een product wilt aankopen om zo de beste prijs voor een product te achterhalen waardoor je niet teveel betaald.

Bij sommige winkels kun je zeep en bad producten kopen voor weinig, maak er eens een leuke schaal van met verschillende zeepjes en badzout waardoor je toch een origineel cadeau hebt. Ook kun je bijvoorbeeld een leuke schaal met kaarsen maken met wat decoratie materiaal eromheen. De action bijvoorbeeld heeft goedkope kaarsen en ook overige versieringen voor goedkoop een origineel cadeau samen te stellen. Voor je partner en kinderen kun je ook praktische cadeaus kopen in de vorm van een paar sokken, t-shirt of andere kleding. Zo sla je twee vliegen in één klap.

Gekocht speelgoed hoeft niet altijd nieuw te zijn. Honderden mensen zijn je al voor geweest met het aankopen van al dat dure speelgoed en sommige zijn er al mee uitgespeeld of hebben het met een andere reden te koop gezet. Vaak is dit speelgoed nog in zeer goede staat en kunnen je kinderen er misschien nog jaren mee spelen. Op deze manier bespaar je een flink bedrag en je kinderen zullen blij zijn met het stuk speelgoed waar ze al een tijd naar uitkijken. Ook het regeltmatig bezoeken van rommelmarkten en dan vooral vroeg in de ochtend als deze net start kan je leuke vondsten opleveren voor vaker de kosten van een appel en een ei.

Een tip voor het schoenzetten van je kinderen is deze eens te voorzien van een klein cadeautje van bijvoorbeeld de action die vaker onder 1 euro al dingen heeft waar kinderen zich geruime tijd mee kunnen vermaken. Ook deze dingen kun je in de loop van het jaar al eens meenemen. Ook kun je het schoentje eens voorzien van een zakje met een paar snoepjes en of pepernoten erin. De intentie is tijdens het schoenzetten je kinderen niet teveel te laten wennen aan grote cadeaus maar deze te bewaren tot pakjesavond zelf.

Gratis traktaties tijdens de feestdagen

Veel supermarkten laten kinderen een tekening maken of een schoentje zetten die zelf geknutseld is. Dit is niet alleen ook nog eens leuk voor je kinderen om te doen maar vooral ook gratis en je kinderen krijgen er een lekkere traktatie voor die al niet van jou weekbudget af gaat. Houd ook de intocht van sinterklaas en zwarte piet bij jou in de buurt in de gaten en bezoek deze met je gezin. Het is altijd een dol spectakel van pieten die allerlei lekkers uitdelen en met pepernoten gooien (vergeet niet een zakje mee te nemen voor wat van dit lekker te kunnen meenemen naar huis) Ook komen de sint en pieterbazen vaker in winkelcentrums waar ook de kinderen vaak in het middelpunt staan en heerlijk worden volgestopt met allerlei lekkernijen en kleine presentjes. Vaak mogen ze ook nog bij de sint op schoot zitten wat voor het hele gezin een leuk uitje is en ook nog eens gratis.

Heb jij nog leuke tips waarmee je iemand anders met een laag budget zou kunnen helpen? Deel het hieronder met ons, wij zijn benieuwd naar jou bespaartips tijdens de decembermaanden.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER